Технології зберігання
кормів
та товарного зерна
Біологічні консерванти кормів
Повернутись на:ГоловнаПродукція для тваринництва

Біологічні консерванти кормів

Для підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин, збереження їх здоров'я і репродуктивної функції застосовуються збагачені корми, в які додають консерванти зерна, силосу, сінажу з метою забезпечення повноцінної годівлі. При цьому не варто забувати, що для людини першочерговими показниками застосування будь-яких речовин залишається нешкідливість для вживання тваринницької продукції.

Будь-які добавки повинні повністю розпадатися в організмі не маючи згубних наслідків. При цьому одним з основних обов'язкових критеріїв їх застосування залишається досить продуктивне зниження рівня рН, з метою придушення розмноження небажаних мікроорганізмів і уникнення активного зростання шкідливих бактерій, довгострокове затримання розвитку згубних клостридій.

Ефективні мікробіологічні консерванти - це ключ до успіху, здатний приготувати високоякісний сінаж та силос з будь-яких кормових культур.
Активні, якісні штами застосовуються для закваски силосування кормів, стимулюють оптимальне зниження небажаної мікрофлори особливо в період закладки сінажної або силосної маси.

Консерванти для сінажу та силосу з натуральним походженням екологічно безпечні, не токсичні, не викликають роздратування слизових оболонок, без запаху, не корозійні, одночасно дозволяють зберегти натуральну цілісність рослинних клітин, утримуючи корисність клітинного соку.

Біологічні консерванти кормів переваги використання:

- зручність і простота
- невелика витрата сухих водорозчинних або ліофільно висушених консервантів
- відсутність втрат корисних речовин
- натуральність і безпека
- неможливість розщеплення протеїнів
- забезпечення стабільності силосу
- поліпшення засвоєння поживних речовин і сприятливий вплив на організм худоби
- придушення анаеробної мікрофлори
- дешевизна, а значить окупність

Біологічне консервування кормів являє собою введення гетероферментованих молочних бактерій і пропіоновокислотних бактерій, що пригнічують цвіль.

Мабуть, єдиним мінусом є відносно невеликий термін зберігання, що становить всього 3-4 місяці і обов'язкова умова - підтримка вологості на рівні не нижче 65% і збереження герметичності упаковки.

Якщо у вас ще залишилися будь-які запитання,
Ви можете задати iх нам по телефону 044 ‎499 7048